neděle 1. května 2016

Benefice na Iniciativu hlavák a Rampa sport v Týništi



Benefice napodruhé zrušena úplně 

 

 Chystal jsem se místo dne oslavy tmářství a mysogynie den - upalování křivě obviněných žen, který maskuje původní pohanské svátky vítání jara a oslavy plodnosti raději den předem na koncert Benefice na iniciativu hlavák, kde měly vystupovat kapely Láje, Potmě, Locura, Stolen Lives a Komplex viny.

Ale prdlajs.

Politicky uvědomělým práskačům z PČR se podařilo zastrašit hned dvakrát po sobě majitele prostor a z koncertu nebylo nic.Takto se plíživě vrací totalita. Teda pokud vlastně někdy odešla. Bez přestupku, trestného činu jsou názorové skupiny vystaveny na politickou objednávku šikaně.

Dříve to nebyli  majitelé prostor, ale nejrůznější politruci, referenti pro kulturu povolující veškeré vystupování a vyhazovali máničky odkud se dalo. Dners vyhazují levičáky. Stačí uvědomělý "orgán", který napráská majiteli ideovou závadnost,případně postraší (článek Další lekce demokracie v podání PČR) a už to jede - nic oficiálního, vše zdánlivě v rámci svodody, míru a demokracie :-D


Skončil jsem tedy s přáteli na čarodkách v Týništi nad Orlicí.  





Program pro děti začínajcíí už v 13:00 jsem s díky vynechal a dorazili jsme až na šestou. Hlavním tahounem a důvodem harcování se přes lesy byla kapelka Heebie Jeebies, což je mimochodem idiom pro "husí kuži"/strach/nervozitu.

Bohužel si kapela asi ukousla větší sousto, ten den měli hrát i na ve Dvoře Králové, a tak nedorazili vůbec. Jedinou známkou punku pak byl ten večer zvukař s čírem.

 (Následující časy jsou opsané z programu :)

18:00 Anett (acoustic folk/Pardubice)

 

Poslechově k pivu a plkání příjemné vystoupení mladé slečny na akutiku, vlastní tvorbu jsem nezaznamenal, hrála především nejrůznější hitovky, včetně seriálových znělek


18:30 Čí je to vina? (rock/Dobruška)

Kapela Čí je to vina?

Průměrný popíček, pořadatelem uvedený jako "něco tvrdšího". To by mě rozplakalo dojetím.
Nebylo to sice nic moc, alespoň to neotravovalo při zevlovacím okounění.

19:30 Míša Tláskalová (acoustic pop/Hradec Králové)


Obdoba Annet z Pardubic, ovšem snad i s vlastní tvorbou, ale to neumím posoudit.  Poslechově ucházející.


20:10 Band-a-SKA (ska/Týniště nad Orlicí)

Kapela Band-a-SKA

Jak se na žánr ska sluší, hudebníci zaplnili podium. Na živo působili poněkud unile, hůře, než z nahrávek na Bandzone.cz. Chvílemi mi to přišlo víc laděné do reggae, chyběla tomu obvyklá enegie a náboj, co bych od skáčka čekal. 
Texty ne úplně popově prázdné a frázovité, ale na můj vkus v nich řešili krávoviny a takové to bezmála povinné jásání, jak je všechno bájo, to moc nemusím.
Drobnými postřehy jsou zpěvákova červenou rtěnkou namalovaná huba a tlupa dětí 7-12 skotačících pod podiem skoro celé vystoupení, nebo závany chladu a "vůně" rybničního bahna co chvíli valící se od nedaleké Orlice.

Asi hodinu nastavovaná kaše prohlášeními "zahrajeme poslední song" opakovaná snad desetkrát k závěru lezla na nervy. Ale to bylo tím, že mě produkce zvláště neoslovila.

Opět kapela Band-a-SKA
  

22:30? Koplaho

 

Místo Heebie Jeebies pořadatelé někde splašili "zábavovku" Koplaho, která sypala jako jukebox jednu předělávku hitů za druhou, od 80. let výše :)
Skákat se na to u ohně pro další zahřátí dalo, ale podruhé bych na to nešel. Jako snad vše ten večer, ani toto nemělo šťávu, žádné rychlejší tempo, nebo pěkné vyhrávky.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.